Menu Sluiten

BIJSPIJKEREN – de nieuwsbrief van Spijkerbed

Beste deelnemers en belangstellenden,

Het doet ons plezier om jullie te kunnen vertellen dat het de goede kant uitgaat met Spijkerbed.
Dit jaar hebben we al zo’n 55 arrangementen met overnachting verzorgd en er staan nog een aantal arrangementen op het programma. Daarnaast hebben we gasten ontvangen die een Spijkerarrangement zonder overnachting bij ons boekten. En waar we bijzonder trots op zijn is dat werkelijk alle gasten vol lof waren over hun verblijf in het Spijkerkwartier.


Het gastenboek van

Een quote uit ons gastenboek;
“ Net terug van een onvergetelijk Spijkerweekend in Arnhem! We hebben ons jaarlijks volleybalteam uitje doorgebracht in het Spijkerkwartier. De communicatie verliep heel soepel en ongedwongen, er is prima rekening gehouden met onze wensen. We hebben leuke dingen gedaan en heel veel warmte en gezelligheid ervaren van alle mensen die we hebben ontmoet. Kortom, twijfel niet en ga dit gewoon doen. Je krijgt geen spijt!!! ”


Meer bedden is en blijft fijn

Met wat passen en meten is het ons steeds gelukt om iedereen naar wens onder te brengen maar we willen natuurlijk veel meer gasten gaan ontvangen. Daarom zijn we vrij dringend op zoek naar nieuwe gastadressen. Heb je belangstelling of weet je iemand die dat misschien leuk zou vinden, laat het ons alsjeblieft weten.

Gastgever Maurits zegt erover: “ Om als eerste keer mijn huis aan te bieden vond ik best spannend. Doordat zij kwamen, kwam ik zelf in beweging om alle achterstallige klusjes te doen in huis. Dus dubbele winst. De enorm positieve reacties van de gasten achteraf waren erg fijn om te horen. Zeker de moeite waard om zelf een keer je huis open te stellen. “


Samenwerking in de buurt

Ons hoofddoel is het bevorderen van samenwerking in de buurt. Op die manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in onze wijk. Daarom zijn wij steeds op zoek naar samenwerking met bewoners, plaatselijke ondernemers en buurtinitiatieven die onze doelstelling onderschrijven. We zijn dan ook zeer verheugd dat wij nu met de biologische supermarkt Odin de afspraak hebben kunnen maken over het verwerken van ingrediënten die niet meer in de winkel verkocht kunnen worden.


Onze gasten

Het komende weekend verblijven er vier gasten bij Spijkerbed, vorige weekend waren het er twee. Het weekend daarvoor logeerde bij ons het volleybalteam (zie ook de quote uit ons gastenboek).

Om je een idee te geven van hun arrangement:
ZATERDAG:
● Aankomst Velperpoortstation: de groep kwam rond het middaguur aan, we hebben onze gasten van het station opgehaald.
● Lunch bij Sound Trek: zoals je weet is er volop keuze in de wijk, we reserveerden een tafel op basis van de wensen van deze groep.
● ’s Middags de kookworkshop in de keuken van de Roaming Chefs onder begeleiding van Annemieke en Marike.
● Diner in de museumwoning: aansluitend aan de kookworkshop verorberden onze gasten hun eigengemaakte gerechten op een locatie waar ze uit zichzelf niet zo snel zouden belanden.
● Bezoek aan de Spijkerquiz: de groep maakten -een stukje van- de buurtquiz in de Lommerd mee.
● De Dazo was voor onze gasten ingericht als gezamenlijke ruimte.

ZONDAG:
● Gezamenlijk ontbijt in de Dazo verzorgd door Rick en Marike.
● Daarna een ronde door het Spijkerkwartier door René; op hun verzoek een mix van ontmoetingen en anekdotes, geschiedenis en nieuwe ontwikkelingen in de wijk, groen en architectuur.
● Lunch met de buren bij bakkerij Tom van Otterloo: het volleybalteam lunchte samen met buurtbewoners in een winkel die verder op zondagen gesloten is.
● Vertrek: de uitcheck van onze gasten en de sleuteloverdracht gebeurt altijd in overleg met de gastgevers. Deze keer waren dat Annelies en Gijs, Eva en Sacha, en Maurits.


Meer activiteiten altijd leuk
Hou jij van koken, ruimtes inrichten, rondleiden, of iets heel anders? Heb jij een vaardigheid in huis die je met onze gasten wilt delen? Spijkerbed staat altijd open voor nieuwe ervaringen. Als je een geschikte ‘activiteit’ in de aanbieding hebt dan horen we dat graag.


Tenslotte
● Binnenkort komt IndeBuurt met een artikel over Spijkerbed.
● Zeven studenten van de HAN komen een half jaar lang hun minor PR&Mediarelaties doen bij Spijkerbed. Ze gaan zich buigen over de communicatie met de wijk, dus de kans is groot dat je ze tegenkomt!
● In februari ’19 volgen een groep van ongeveer 20 jonge ondernemers een driedaagse training die Spijkerbed faciliteert.


Spijkerbed wordt mede mogelijk gemaakt door


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: